Benin

För resor till Benin så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Benin är 469 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Benin. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Benin och att platsen i Benin är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Benin beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Benin för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag469 SEK
Halv dag234 SEK (50%)
Efter tre månader328 SEK (70%) per hel dag
Efter två år234 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon234 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Benin under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Benin

Benin, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden BJ. Under ett besök i Benin kan det vara värt att besöka huvudstaden Porto Novo. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Benin kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BCEAO) och har valutakoden XOF.