Burundi

För resor till Burundi så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Burundi är 374 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Burundi. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Burundi och att platsen i Burundi är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Burundi beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Burundi för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag374 SEK
Halv dag187 SEK (50%)
Efter tre månader261 SEK (70%) per hel dag
Efter två år187 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon187 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Burundi under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Burundi

Burundi, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden BI. Under ett besök i Burundi kan det vara värt att besöka huvudstaden Bujumbura. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Burundi kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Burundisk franc och har valutakoden BIF.