Burkina Faso

För resor till Burkina Faso så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Burkina Faso är 379 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Burkina Faso. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Burkina Faso och att platsen i Burkina Faso är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Burkina Faso beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Burkina Faso för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag379 SEK
Halv dag189 SEK (50%)
Efter tre månader265 SEK (70%) per hel dag
Efter två år189 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon189 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Burkina Faso under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Burkina Faso

Burkina Faso, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden BF. Under ett besök i Burkina Faso kan det vara värt att besöka huvudstaden Ouagadougou. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Burkina Faso kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BCEAO) och har valutakoden XOF.