Angola

För resor till Angola så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Angola är 956 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Angola. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Angola och att platsen i Angola är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Angola beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Angola för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag956 SEK
Halv dag478 SEK (50%)
Efter tre månader669 SEK (70%) per hel dag
Efter två år478 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon478 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Angola under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Angola

Angola, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden AO. Under ett besök i Angola kan det vara värt att besöka huvudstaden Luanda. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Angola kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kwanza och har valutakoden AOA.