Angola

För resor till Angola så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Angola är 562 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Angola. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Angola och att platsen i Angola är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Angola beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Angola för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag562 SEK
Halv dag281 SEK (50%)
Efter tre månader393 SEK (70%) per hel dag
Efter två år281 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon281 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Angola under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Angola

Angola, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden AO. Under ett besök i Angola kan det vara värt att besöka huvudstaden Luanda. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Angola kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kwanza och har valutakoden AOA.