Grönland

För resor till Grönland så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Grönland är 1051 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Grönland. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Grönland och att platsen i Grönland är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Grönland beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Grönland för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag1051 SEK
Halv dag525 SEK (50%)
Efter tre månader735 SEK (70%) per hel dag
Efter två år525 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon525 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Grönland under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Grönland

Grönland, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden GL. Under ett besök i Grönland kan det vara värt att besöka huvudstaden Nuuk. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Grönland kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Dansk krona och har valutakoden DKK.